View the embedded image gallery online at:
https://grootlinden.nl/linden-in-beeld/2016#sigProId983cbadf7c

Ook in 2016 heeft Linden weer een mooi Carnaval beleefd. Het begon ook dit jaar weer, traditiegetrouw, met de Lindense Pronkzitting.

Toen zaterdagmorgen de oogjes nog maar net open konden, verplaatste het feest zich naar Cuijk. Want daar op 't gemint is, ook weer traditiegetrouw, de sleuteloverdracht

View the embedded image gallery online at:
https://grootlinden.nl/linden-in-beeld/2016#sigProId28cc5f6634

En daarna als een speer terug naar Linden voor het Jeugdcarnaval.

View the embedded image gallery online at:
https://grootlinden.nl/linden-in-beeld/2016#sigProId1c4ed99162

Ook dit jaar had de Lindense Paashaas weer eieren verstopt. Er werd stevig gespeurd. En elk ei werd als een triomf gevierd. Ter herinnering staan hier een paar mooie foto's van Bert.

View the embedded image gallery online at:
https://grootlinden.nl/linden-in-beeld/2016#sigProIdc6ca7a2451

Onder het thema EUROPE IS FOOD FOR US is van 3 tot en met 12 augustus a.s. een internationale groep van 60 jongeren te gast en actief in de gemeente Cuijk.
De jongeren komen uit de bevriende “Lindens” in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en uit de gemeente Cuijk.

Elk jaar wordt er binnen de stedenband Linden-groet-Linden een jongerenuitwisseling georganiseerd, om toerbeurt in één van de Lindens. Dit jaar dus in de gemeente Cuijk.
De jongeren gaan deelnemen aan een programma dat gericht is op educatie, leren, sport en spel en uiteraard ontspanning.
Centraal in het programma staat het onderwerp voedsel, vandaar het thema: “EUROPE IS FOOD FOR US !” De jongeren gaan onder meer samen gerechten bereiden in het Smaakcentrum te Linden, onder begeleiding van topkok Martien Bos. En ze gaan ook zelfgemaakte gerechten uit eigen land verkopen op de weekmarkt in Cuijk! Ook een bezoek aan De Efteling en een WhatsApp-tocht in ’s-Hertogenbosch staan op het programma.
Gedurende de dagen verblijven de jongeren centraal in gemeenschapshuis De Kloosterhof te Beers. De avondmaaltijden worden grotendeels genut in gastgezinnen.
De jongerenuitwisseling wordt financieel ondersteund door Erasmus+, een subsidieprogramma van de Europese Commissie voor onderwijs, jeugd en sport.
De jeugddagen worden bovendien gefaciliteerd door de gemeente Cuijk. Onderdeel van het programma is een ontvangst op het gemeentehuis. Elke deelnemer ontvangt dan uit handen van locoburgemeester Stoffels een Youth Pass, een Europese erkenning van niet-formeel leren.

View the embedded image gallery online at:
https://grootlinden.nl/linden-in-beeld/2016#sigProIdd76207a41a

De Vierdaagse doortocht van dit jaar werd gekenmerkt door regen, veel regen en onweer. De wandelaars wandelden, alsof het zo hoorde. De fotograaf heeft er met bewondering naar gekeken. Als vanouds was weer heel Linden betrokken bij deze grootse jaarlijkse happening. Gelukkig kwamen de voorspellingen van nog meer buien, tijdens de opruim, niet uit! Hulde en dank aan iedereen die met zijn beste beentje en met de arm uit de mouw heeft bijgedragen aan het wederom, welslagen van dit feest!

View the embedded image gallery online at:
https://grootlinden.nl/linden-in-beeld/2016#sigProId36531b344a

Zoals Boxmeer zijn daags na de Tour heeft, kennen wij in Linden ons eigen Jeu de Boules-tournooi, op de Zondagmiddag na de Vierdaagse. Voor de deelnemers, en niet alleen voor de winnaars, was het een fantastische middag. De zon was heet soms. De spanning te snijden. De sfeer fantastisch.

View the embedded image gallery online at:
https://grootlinden.nl/linden-in-beeld/2016#sigProId498e9f9ec4


www.Samencuijk.nl

02.07.2020

Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Cuijk elkaar weten te vinden

Naast onze eigen Lindense website is deze site voor onze hele gemeente en geeft mogelijk meer en andere info.

Klik op onderstaande tekst:

Wij willen deze site graag onder ieders aandacht brengen.

Ter Informatie

Ter Attentie

Nu Ed Tigchelaar en Johan van den Boom de website van artikelen en info voorzien kunt U een mail sturen naar website.grootlinden@gmail.com  U kunt uw informatie of te plaatsen artikel in een bijlage toevoegen. Wij zullen dan voor plaatsing zorgdragen. Indien we nadere informatie benodigen nemen we contact met U op. Johan van den Boom en Ed Tigchelaar.