Artikelindex

Klein Torentje

In de vakantietijd is communicatie altijd wat lastiger. Mensen zijn minder bereikbaar en je kunt er niet van uitgaan dat berichten gelezen worden. Daarom een klein torentje om u tijdig te informeren over allerlei zaken die zich de komende tijd gaan afspelen. De volgende ‘echte’ Rond De Lindense Toren komt pas rond 1 september uit maar dat is dan meteen een speciale uitgave ter gelegenheid van de Lindense viering van 75 jaar bevrijding van Zuid Nederland.

Overigens lijkt het wel een trend om via appgroepen en het tablet contacten te blijven onderhouden. Afstand nemen, los komen en ‘je de dingen laten overkomen’ -iets waar iedereen af en toe behoefte heeft- wordt daardoor wel moeilijker, want er komen altijd dingen voorbij die je gedachten bepalen.

Van de andere kant heeft de ongekende hitte er wel voor gezorgd dat velen de plannen behoorlijk hebben aangepast. Werken of recreëren in de zon was geen lolletje. Zelf op de plassen was het rustiger dan andere jaren in deze tijd.

Hopelijk is de hitte niet naar het hoofd gestegen en is er nu even tijd voor ‘andere’ dingen: als geloofsgemeenschap Linden proberen we met elkaar stil te staan bij dingen waar wij mensen vaak te gemakkelijk aan voorbijgaan. Natuurlijk bepaalt iedereen zelf waaraan hij waarde hecht maar we maken doorgaans weinig tijd vrij om wat we doen en meemaken te “waarderen” ofwel de echte waarde toekennen.

 Zo is onze vrijheid en het feit dat we al 75 jaar vrede hebben in West Europa de moeite waard om bij stil te staan.

Dat doen op zondag22 september.

Om 11.00 uur is er een Vredesviering in de kerk met aansluitend de herdenking van de vijf omgekomen Amerikaanse militairen, de ontvangst van alle deelnemers,het gilde en officiële genodigden in De Burcht.

Om 14.00 uur wordt het nieuwe monument officieel in gebruik genomen(dat is op tijd klaar ondanks het door de hitte veroorzaakte uitstel van werkzaamheden). Er zijn daarna nog allerlei activiteiten in en rond De Burcht en het Gildeterrein. U hoort daar meer over in de komende speciale uitgave van Rond De Lindense Toren.

De vredesviering valt dit jaar niet samen met het Lambertusfeest. Het feit dat we een actieve levende gemeenschap zijn is ook de moeite waard om te vieren op zondag 15 september om 10.00 uur met daarna feestelijke koffie in De Burcht.

In het kader van waarderen ofwel de echte waarde toekennen melden we alvast twee initiatieven:

Linden Reflects

Een ambitieuze titel voor eigenlijk iets gewoons. Pratend bij de koffie of zomaar wandelend door het dorp, zeggen we weleens tegen elkaar: we hebben in Linden veel talent. Een rijk verenigingsleven, veel jonge mensen die bijzondere zaken onder hun hoede hebben of die een bijzonder beroep of hobby uitoefenen. Zonder al te veel moeite noemden we zomaar namen van (oud) inwoners/sters van Linden die iets te melden zouden kunnen hebben op diverse gebieden.

We denken aan o.a. wetenschap, kunst en theater, zorg en sport.

We zijn er bijna zeker van dat het de moeite waard zal zijn, wanneer we elkaar daar nader over informeren, zodat we ‘weet’ hebben van de waardevolle zaken waar mensen uit Linden mee bezig zijn. Binnenkort proberen we de eerste stappen te zetten naar wat wij heel gewoon ‘Linden Reflects’ zijn gaan noemen.

De Kinderkaravaan

Pastor Marieke Drent van de grote Martinusparochie wandelt gedurende deze maanden met kinderen door de parochie. De eerste twee etappes van de grote wandeling zijn al geweest. De Martinuskerk Cuijk en MFA Sint Jozef Cuijk Noord zijn bezocht.

Op zondag 1 september trekt de kinderkaravaan onder haar leiding door Katwijk en op 29 september door Vianen. Telkens om 11.00 uur.

Op zondag 27 oktober doen de kinderen onze Lambertuskerk in Linden aan. Om 11.00 uur ’s morgens komen ze samen rond het verhaal van de ‘Gekleurde Jas van Jozef’, gebaseerd op het oeroude verhaal uit de Bijbel. De bijeenkomst duurt een uurtje en na afloop is er wat te drinken voor iedereen.

We nodigen daarom graag de kinderen van de basisschoolleeftijd met hun ouders uit om mee te doen aan de karavaan. Uiteraard geldt die uitnodiging ook voor Katwijk en Vianen.

Opbrengst Vierdaagse Doortocht

De vierdaagse Doortocht was weer eens een succes, ook financieel. Het vierdaagse-bestuur dankt allen die hebben meegewerkt en kan aan de verenigingen (Slagwerkgroep, Gilde, VVL en de Dorpsvereniging) en de Burcht € 1000,00 overmaken. De goede doelen Wensambulance Brabant en de Fahari Foundation kregen elk € 500,00. Ook het nieuwe monument werd gesponsord met 250,00.

Als afsluiting van de vierdaagseweek was er een geslaagd Jeu de boules toernooi, georganiseerd door Ed en Willemien.

 


Lindense Agenda

www.Samencuijk.nl

02.07.2020

Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Cuijk elkaar weten te vinden

Naast onze eigen Lindense website is deze site voor onze hele gemeente en geeft mogelijk meer en andere info.

Klik op onderstaande tekst:

Wij willen deze site graag onder ieders aandacht brengen.

Ter Informatie

Ter Attentie

Nu Ed Tigchelaar en Johan van den Boom de website van artikelen en info voorzien kunt U een mail sturen naar website.grootlinden@gmail.com  U kunt uw informatie of te plaatsen artikel in een bijlage toevoegen. Wij zullen dan voor plaatsing zorgdragen. Indien we nadere informatie benodigen nemen we contact met U op. Johan van den Boom en Ed Tigchelaar.

Login

Nu nog inschrijven voor het lage tarief

LAATSTE NIEUWS LAATSTE NIEUWS

Op 16 Maart is de aanleg begonnen.

Het is nu nog steeds mogelijk om tegen het lage tarief in te schrijven bij LVCnet voor supersnel internet en TV bij u in huis.

Spreek mij aan (als er u iets onduidelijk is). Ik ben er voor U.

Of kijk op de website van LVCNet.

Linden scoort heel hoog met inschrijvingen!

Maar we zitten nog niet op 100%

Dus....wat let u?

Han Maassen

Vervoer

Vervoer

Het zal niet iedereen bekend zijn dat de Stichting Vrijwillige Hulpdienst in Cuijk vervoer aanbiedt.

Moet u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis in Nijmegen of in Beugen en is er niemand beschikbaar om u te rijden? De Hulpdienst is er voor u!

Maak een afspraak. Liefst een paar dagen van te voren.

Bel naar: 0485 - 33 69 39.

Op werkdagen tussen 09.30 uur en 11.30 uur.

U betaalt een kleine schappelijke bijdrage aan de vrijwilliger, uw chauffeur.