Jeu de boules toernooi 2019

Ook dit jaar had de organisatie van het Lindense “Jeu de boules toernooi” er voor gezorgd dat de atmosferische omstandigheden de zondag na de 4-daagse ideaal waren. De zon was niet te heet en een klein briesje zorgde voor de nodige verkoeling. 12 teams hadden zich dit jaar ingeschreven. Dat waren er 3 minder dan vorig jaar, maar dat kwam omdat sommige mensen hun vakantie wat ongelukkig ingepland hadden of wegens andere dubieuze excuses. Na de thee, koffie met een koekje en  een inspirerend openingswoord van de wedstrijdleider, kon het toernooi beginnen. Een geparkeerde Belgische auto vertrok mooi op tijd zodat niets de spelers meer in de weg stond, behalve dan de koelte van parasols, ijskoud bier of frisdrank en natuurlijk de beroemde sangria van Willemien (6 liter) die aan het einde van de middag helemaal op was.

Maar de wedstrijdleiding was onverbiddelijk. Tijd is tijd en gegooid moest er worden. Op de droge stoffige banen, die voor aanvang door Christ geheel bladvrij waren gemaakt, ontsponnen zich aantrekkelijke wedstrijden.

Niets anders dan verwacht gooide de kampioenen van vorig jaar, Hayke en Willy, hoge ogen. En jawel, na de poulewedstrijden stonden zij bovenaan, met 9 punten uit 5 wedstrijden en een saldo van maar liefst 39. Jan en Trees, vorig jaar nog goed voor de poedelprijs, volgden echter dicht daarop met ook 9 punten uit 5 wedstrijden, maar met een saldo van 6. In de andere poule toonde Toine en Vince hun kunnen en eindige bovenaan met 8 uit 5 en een saldo van 30. Tweede in die poule het gelegenheidsduo Rob en Riet, met 7 uit 5 en een saldo van 5. De kruisfinales moesten uiteindelijk bepalen wie de aantrekkelijke wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

Ondertussen was er op het plein voor “De Burcht” een gezellige groep toeschouwers binnengedruppeld hetgeen sfeerverhogend werkte (voor zoverre dit nog mogelijk was). Ook zij lieten zich de gezelligheid en drankjes welgevallen.

De kruisfinales lieten verrassende uitkomsten zien. Hoewel Vince en Toine met precisie en tactiek hun ballen gooiden, waren zij niet opgewassen tegen de vaste hand van Jan en de toverballen van Trees. Ook Hayke en Willy moesten het afleggen tegen Rob en Riet, hoewel Riet beweerde nog nooit een jeu de boules bal in haar handen te hebben gehad. Enfin, in een spannende finale kwamen Jan en Trees als eerste uit de bus en mochten de wisselbeker mee naar huis nemen. Rob en Riet werden tweede en Toine en Vince eindigde als derde. Willy en Hayke vielen dit jaar buiten de prijzen. De poedelprijs viel dit jaar twee teams ten deel, Erna en Johan en Frans en Johanna.

Het was weer een geslaagd Lindens festijn. We zijn blij met de aandacht uit het dorp en we danken de dorpsraad ook dit jaar weer voor de sponsoring.

Ed en Willemien

 

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor een fotocollage

Klik op de foto voor de overige foto's


Lindense Agenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31

www.Samencuijk.nl

02.07.2020

Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Cuijk elkaar weten te vinden

Naast onze eigen Lindense website is deze site voor onze hele gemeente en geeft mogelijk meer en andere info.

Klik op onderstaande tekst:

Wij willen deze site graag onder ieders aandacht brengen.

Ter Informatie

Ter Attentie

Nu Ed Tigchelaar en Johan van den Boom de website van artikelen en info voorzien kunt U een mail sturen naar website.grootlinden@gmail.com  U kunt uw informatie of te plaatsen artikel in een bijlage toevoegen. Wij zullen dan voor plaatsing zorgdragen. Indien we nadere informatie benodigen nemen we contact met U op. Johan van den Boom en Ed Tigchelaar.

Nu nog inschrijven voor het lage tarief

LAATSTE NIEUWS LAATSTE NIEUWS

Op 16 Maart is de aanleg begonnen.

Het is nu nog steeds mogelijk om tegen het lage tarief in te schrijven bij LVCnet voor supersnel internet en TV bij u in huis.

Spreek mij aan (als er u iets onduidelijk is). Ik ben er voor U.

Of kijk op de website van LVCNet.

Linden scoort heel hoog met inschrijvingen!

Maar we zitten nog niet op 100%

Dus....wat let u?

Han Maassen

Vervoer

Vervoer

Het zal niet iedereen bekend zijn dat de Stichting Vrijwillige Hulpdienst in Cuijk vervoer aanbiedt.

Moet u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis in Nijmegen of in Beugen en is er niemand beschikbaar om u te rijden? De Hulpdienst is er voor u!

Maak een afspraak. Liefst een paar dagen van te voren.

Bel naar: 0485 - 33 69 39.

Op werkdagen tussen 09.30 uur en 11.30 uur.

U betaalt een kleine schappelijke bijdrage aan de vrijwilliger, uw chauffeur.