Artikelindex

 

Na de vakantie

Een nieuw seizoen: Hoop en vertrouwen

De inleiding van het vorige nummer eindigde met:

“Hoop en vertrouwen, daarmee kun je op vakantie en je kunt er mee thuiskomen.” 

Alle mensen die ik ken zijn in elk geval weer thuisgekomen. Sommigen zijn zelfs niet echt weggeweest. 

Net als het verkeer lijken de  ontwikkelingen in de vakantie wat stil te vallen. Journalisten noemen het komkommertijd, een tijd van weinig nieuws. 

Toch denk ik dat vele mensen juist daarom in de vakantie tot nadenken komen, plannen maken en goede voornemens. Er is ruimte voor dromen en creativiteit, je kijkt bewuster om je heen en ervaart -als het goed is- wat genieten betekent.

Misschien ben ik te optimistisch en lukte het velen juist niet. Was de vakantie uiteindelijk toch een soort georganiseerde tot mislukken gedoemde vlucht uit de werkelijkheid? En heb je daarom juist geen plannen gemaakt?

Ook in de vakantie is leven natuurlijk mensenwerk: iedereen zal wel iets van beide uitersten herkennen.

En nu? 

Weer aan het werk? Werken aan de bedachte plannen en de goede voornemens niet te snel vergeten? Of je volledig in beslag laten nemen door de plannen van anderen.

Wat er ook gebeurt: het lijkt me een goed voornemen om met enige regelmaat even stil te staan en je af te vragen of je nog op het goede spoor z

Is je hoop nog levend en is er nog vertrouwen in de toekomst?

jvdB

naschrift

Het zijn maar woorden ‘hoop’ en ‘vertrouwen’. Ieder mens kent een eigen betekenis toe aan deze begrippen. De onderstaande tekst wordt vaak toegeschreven aan Vaclav Havel, de voormalige president van Tsjechië.

In de tekst komen wel zijn opvattingen naar voren en die kunnen ons  helpen ons te oriënteren. 


Ter Informatie

Ter Attentie

Nu Ed Tigchelaar en Johan van den Boom de website van artikelen en info voorzien kunt U een mail sturen naar website.grootlinden@gmail.com  U kunt uw informatie of te plaatsen artikel in een bijlage toevoegen. Wij zullen dan voor plaatsing zorgdragen. Indien we nadere informatie benodigen nemen we contact met U op. Johan van den Boom en Ed Tigchelaar.

Login