Artikelindex

PASEN

Volgende week heet in ons katholieke zuiden de Goede Week met Palzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag. Van oudsher komt in deze week de hele kern van het Christendom voorbij.

Enerzijds staan we stil de donkere dramatische kant. Net als in de tijd van Oude en Nieuwe Testament is er ook nu veel wat er niet zou moeten zijn: onrecht, oorlog, lijden en de onvermijdelijke confrontatie met sterven en dood. Dagelijks lezen we het in de kranten –vandaag hongersnood, corruptie, onheilsberichten als het terugdraaien van milieumaatregelen en het zonder proces opsluiten van demonstranten door autoritaire machthebbers. Het leven van Jezus Christus is ook daarom nog steeds een actueel en relevant verhaal ook al zijn het niet allemaal historische feiten. Hij kwam op voor de rechtelozen en stelde indringende vragen aan huichelaars en machthebbers.

Anderzijds is er het gezamenlijk beleven zoals de optocht op Palmzondag en de maaltijd op Witte Donderdag. Ook daaraan hebben wij mensen nog steeds behoefte vanuit het besef dat we er samen voorstaan. Maar het allerbelangrijkste is het geloof en de hoop dat het Goede uiteindelijk sterker is. Het Goede zit in ieder mens opgesloten en komt gelukkig ook vaak naar boven. Dat idealisme en optimisme vieren we met Pasen. De natuur zelf is de mooiste illustratie: ondanks alle kou en donkerte steekt het leven na de winter onontkoombaar weer de kop op. Met zorg van ons mensen komt er een nieuwe oogst. En daarmee kunnen we ook weer een nieuwe winter aan. Talloze malen hebben kunstenaars dat uitgebeeld of in muziek laten horen. Tot op de dag van vandaag verstaan mensen die boodschap.

Optimisme, idealisme, met nieuwe energie aan de slag. Dat is toch opwekkend nieuws. Maar hoe komt het dat Pasen toch minder tot de verbeelding spreekt dan Kerstmis?

Misschien omdat Pasen consequenties heeft!

Als we geloven in de kracht van het Goede dan kunnen we niet werkeloos toezien hoe anderen het doen. We zullen ook zelf iets goeds moeten laten zien. Dat is niet gemakkelijk want bij alles valt wel een ‘maar’ te noemen. Ik denk dat we meesters zijn in het bedenken van keerzijdes. Misschien om onszelf te overtuigen om maar niets te doen? Maar.... niet kiezen is ook een keuze.

Het vraagt ook moed om jezelf vragen te stellen en antwoorden te vinden.

Is het daarom dat we ‘Pasen vieren’ moeilijk vinden en kruipen we een beetje beschaamd weg?

Nee, we hebben in de voorbereidingstijd kunnen nadenken en als we onszelf serieus nemen dan blijven we niet twijfelen of treuzelen maar vieren we met overtuiging Pasen.

JvdB


Lindense Agenda

zo ma di wo do vr za
1
Datum : dinsdag 1 september 2020
2
3
4
5
6
8
Datum : dinsdag 8 september 2020
10
11
12
13
14
15
Datum : dinsdag 15 september 2020
20
21
22
Datum : dinsdag 22 september 2020
24
25
26
27
28

www.Samencuijk.nl

02.07.2020

Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Cuijk elkaar weten te vinden

Naast onze eigen Lindense website is deze site voor onze hele gemeente en geeft mogelijk meer en andere info.

Klik op onderstaande tekst:

Wij willen deze site graag onder ieders aandacht brengen.

Ter Informatie

Ter Attentie

Nu Ed Tigchelaar en Johan van den Boom de website van artikelen en info voorzien kunt U een mail sturen naar website.grootlinden@gmail.com  U kunt uw informatie of te plaatsen artikel in een bijlage toevoegen. Wij zullen dan voor plaatsing zorgdragen. Indien we nadere informatie benodigen nemen we contact met U op. Johan van den Boom en Ed Tigchelaar.

Login

Nu nog inschrijven voor het lage tarief

LAATSTE NIEUWS LAATSTE NIEUWS

Op 16 Maart is de aanleg begonnen.

Het is nu nog steeds mogelijk om tegen het lage tarief in te schrijven bij LVCnet voor supersnel internet en TV bij u in huis.

Spreek mij aan (als er u iets onduidelijk is). Ik ben er voor U.

Of kijk op de website van LVCNet.

Linden scoort heel hoog met inschrijvingen!

Maar we zitten nog niet op 100%

Dus....wat let u?

Han Maassen

Vervoer

Vervoer

Het zal niet iedereen bekend zijn dat de Stichting Vrijwillige Hulpdienst in Cuijk vervoer aanbiedt.

Moet u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis in Nijmegen of in Beugen en is er niemand beschikbaar om u te rijden? De Hulpdienst is er voor u!

Maak een afspraak. Liefst een paar dagen van te voren.

Bel naar: 0485 - 33 69 39.

Op werkdagen tussen 09.30 uur en 11.30 uur.

U betaalt een kleine schappelijke bijdrage aan de vrijwilliger, uw chauffeur.