Artikelindex

De geloofsgemeenschap Linden heeft afgelopen week het 450 jarig bestaan gevierd van de parochie H.Lambertus Linden. Op 1 juli 2013 is de parochie H.Lambertus door de bisschop toegevoegd aan de nieuwe parochie H. Martinus maar onze geloofsgemeenschap H.Lambertus Linden heeft wat opgebouwd is, ook in de afgelopen anderhalf jaar weten te bewaren binnen het nieuwe verband, hoewel dat niet altijd gemakkelijk was.
Het jubileumprogramma bevatte een inspirerende bezinningsmiddag in het klooster van de dominicanen in Huissen, die de dragers van onze geloofsgemeenschap moed en nieuwe energie gaf. Het symposium van vrijdag was in onze ogen eveneens geslaagd. De prachtige inleiding van Marie-Jantien Kreeft bevatte naast nieuwe perspectieven ook voldoende stof tot nadenken. Uit de uitslagen van de in december gehouden enquete, die daarna gepresenteerd werden, was de belangrijkste conclusie dat de geloofsgemeenschap Linden kan bogen op een niet zo grote, maar wel hechte groep mensen, die de schouders onder onze geloofsgemeenschap in Linden willen blijven zetten. De reacties van de deelnemers tijdens het symposium zijn nog niet verwerkt. De resultaten daarvan komen in het volgende nummer van Rond De Lindense Toren, het blad dat in Linden blijkens de uitslagen van de enquête hoog gewaardeerd wordt.
De viering, vandaag 18 januari 2015, in een bijna volle kerk was een hoogtepunt, in stijl van onze geloofsgemeenschap. De voorgangers van het eerste uur Mien Heijnen en Trees van den Broek hadden de eer om deze viering te mogen leiden. Met de steun van voorzangers en organist zorgden de voluit gezongen liederen voor een volledig op elkaar afgestemd geheel, dat tegelijkertijd ook patroonsviering van ons Gilde was.
In De (gerenoveerde) Burcht werd het jubileum op passende wijze afgerond met een gastvrij onthaal, te vergelijken met de koffie op de derde zondag van de maand maar uitgebreider en nu ook veel drukker.
We zien terug op een geslaagd jubileum: de drie activiteiten vloeiden mooi samen en vormden tegelijk een aanmoediging naar de toekomst. Niet onbelangrijk is te vermelden dat vrijdag en vandaag ook deelnemers van de andere geloofsgemeenschappen hebben kunnen ervaren wat we bedoelen als we zeggen dat de Geloofsgemeenschap Linden iets eigens heeft dat de moeite waard is.
Jan van den Broek

 

Kijk voor de foto's in Ons Lindens Fotoalbum.


Lindense Agenda

zo ma di wo do vr za
1
Datum : dinsdag 1 september 2020
2
3
4
5
6
8
Datum : dinsdag 8 september 2020
10
11
12
13
14
15
Datum : dinsdag 15 september 2020
20
21
22
Datum : dinsdag 22 september 2020
24
25
26
27
28

www.Samencuijk.nl

02.07.2020

Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Cuijk elkaar weten te vinden

Naast onze eigen Lindense website is deze site voor onze hele gemeente en geeft mogelijk meer en andere info.

Klik op onderstaande tekst:

Wij willen deze site graag onder ieders aandacht brengen.

Ter Informatie

Ter Attentie

Nu Ed Tigchelaar en Johan van den Boom de website van artikelen en info voorzien kunt U een mail sturen naar website.grootlinden@gmail.com  U kunt uw informatie of te plaatsen artikel in een bijlage toevoegen. Wij zullen dan voor plaatsing zorgdragen. Indien we nadere informatie benodigen nemen we contact met U op. Johan van den Boom en Ed Tigchelaar.

Login

Nu nog inschrijven voor het lage tarief

LAATSTE NIEUWS LAATSTE NIEUWS

Op 16 Maart is de aanleg begonnen.

Het is nu nog steeds mogelijk om tegen het lage tarief in te schrijven bij LVCnet voor supersnel internet en TV bij u in huis.

Spreek mij aan (als er u iets onduidelijk is). Ik ben er voor U.

Of kijk op de website van LVCNet.

Linden scoort heel hoog met inschrijvingen!

Maar we zitten nog niet op 100%

Dus....wat let u?

Han Maassen

Vervoer

Vervoer

Het zal niet iedereen bekend zijn dat de Stichting Vrijwillige Hulpdienst in Cuijk vervoer aanbiedt.

Moet u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis in Nijmegen of in Beugen en is er niemand beschikbaar om u te rijden? De Hulpdienst is er voor u!

Maak een afspraak. Liefst een paar dagen van te voren.

Bel naar: 0485 - 33 69 39.

Op werkdagen tussen 09.30 uur en 11.30 uur.

U betaalt een kleine schappelijke bijdrage aan de vrijwilliger, uw chauffeur.