Vriendschapsband ‘Linden groet Linden’


2018 was voor de vriendschapsband Linden groet Linden-Cuijk een jaar met maar liefst drie internationale bijeenkomsten met onze Zustersteden. De Europa-dagen vonden plaats in Lalinde-Frankrijk, de jeugddagen in Lalín-Spanje en het golftoernooi in Linden-Duitsland.

 
De Europadagen

In mei is er een delegatie van 8 deelnemers afgereisd naar Lalinde-Frankrijk voor de Europadagen. Deze dagen stonden in het teken van het Europese onderwerp ‘De ontwikkeling in duurzame energie’. Wethouder Gerald Stoffels heeft een interessante presentatie gegeven over het beleid van de gemeente Cuijk in deze.  Tijdens de conferentie is er teruggekeken op de bijeenkomsten van de afgelopen twee jaren, is er een planning gemaakt voor de toekomst en heeft elke afvaardiging zijn eigen inbreng gehad. De jeugdige deelnemers hebben afspraken gemaakt over het vervolg van de Jeugddagen.  Uiteraard was er ook tijd om de omgeving te verkennen rondom het thema duurzame energie en hebben we genoten van de vriendschap, de gastvrijheid en van de Franse keuken. 

De Jeugddagen

In juli zijn er 10 jeugdigen vertrokken naar Lalín-Spanje voor een week vol afwisselende activiteiten.  Het thema was ‘Inclusie: oplossingen voor discriminatie in Europa’. We verbleven in een jeugdherberg en ‘s avond gingen we dineren in een gastgezin. Het was een gezellige en leerzame jeugduitwisseling. Op het programma stonden onder andere: zwemmen in een rivierzwembad, een bezoek aan de stad Vigo en verschillende workshops. Ook heeft elke groep een typisch gerecht gemaakt uit hun eigen streek. We hebben veel meegekregen over de Spaanse cultuur. We moesten wel eventjes wennen aan de Spaanse eetgewoonten, met onder andere een diner om 22:00 of later… 


Het Golftoernooi

Buiten de officiële uitwisselingen worden de laatste drie jaren golftoernooien georganiseerd tussen drie stedenbanden: St. Georgen am Walde-Oostenrijk, Cuijk-Nederland en LindenDuitsland. Dit jaar vond het toernooi plaats in Duitsland. De bedoeling was om elkaar beter te leren kennen en ideeën en kennis uit te wisselen met als achtergrond de versterking van de onderlinge banden. Kenmerkend was de ontspannende en gezellige sfeer zowel op de golfbaan als bij andere activiteiten.  In 2019 is Oostenrijk aan de beurt om het golftoernooi te organiseren. Geïnteresseerden in dit toernooi kunnen contact opnemen met Johan Kooi: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
In 2019… 

Ook in 2019 staan er weer diverse activiteiten op het programma. In mei staat er een beroepenuitwisseling gepland rondom toerisme in Lubbeek-België en in juli een jeugduitwisseling in Lalinde-Frankrijk. 


Meer informatie hierover zal in de komende maanden gepubliceerd worden. 

U kunt ook contact opnemen met Ton Keijzers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Login

Nu nog inschrijven voor het lage tarief

LAATSTE NIEUWS LAATSTE NIEUWS

Op 16 Maart is de aanleg begonnen.

Het is nu nog steeds mogelijk om tegen het lage tarief in te schrijven bij LVCnet voor supersnel internet en TV bij u in huis.

Spreek mij aan (als er u iets onduidelijk is). Ik ben er voor U.

Of kijk op de website van LVCNet.

Linden scoort heel hoog met inschrijvingen!

Maar we zitten nog niet op 100%

Dus....wat let u?

Han Maassen