Onder dit thema is van 3 tot en met 12 augustus a.s. een internationale groep van 60 jongeren te gast en actief in de gemeente Cuijk.
De jongeren komen uit de
bevriende “Lindens” in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en uit de gemeente Cuijk.


Elk jaar wordt er binnen de stedenband Linden-groet-Linden een jongerenuitwisseling georganiseerd, om toerbeurt in één van de Lindens. Dit jaar dus in de gemeente Cuijk.

De jongeren gaan deelnemen aan een programma dat gericht is op educatie, leren, sport en spel en uiteraard ontspanning.

Centraal in het programma staat het onderwerp voedsel, vandaar het thema: “EUROPE IS FOOD FOR US !” De jongeren gaan onder meer samen gerechten bereiden in het Smaakcentrum te Linden, onder begeleiding van topkok Martien Bos. En ze gaan ook zelfgemaakte gerechten uit eigen land verkopen op de weekmarkt in Cuijk! Ook een bezoek aan De Efteling en een WhatsApp-tocht in ’s-Hertogenbosch staan op het programma.

Gedurende de dagen verblijven de jongeren centraal in gemeenschapshuis De Kloosterhof te Beers. De avondmaaltijden worden grotendeels genut in gastgezinnen.

De jongerenuitwisseling wordt financieel ondersteund door Erasmus+, een subsidieprogramma van de Europese Commissie voor onderwijs, jeugd en sport.

De jeugddagen worden bovendien gefaciliteerd door de gemeente Cuijk. Onderdeel van het programma is een ontvangst op het gemeentehuis. Elke deelnemer ontvangt dan uit handen van locoburgemeester Stoffels een Youth Pass, een Europese erkenning van niet-formeel leren.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma kunt u kijken op www.lindengroetlinden.nl

Daarnaast kunt u contact opnemen met:

  • mevrouw Mien van Hoek: tel. 0485 – 315017

  • Ton Keijzers: tel. 06- 10 66 24 39