Onder dit thema is van 3 tot en met 12 augustus a.s. een internationale groep van 60 jongeren te gast en actief in de gemeente Cuijk.
De jongeren komen uit de
bevriende “Lindens” in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en uit de gemeente Cuijk.


Elk jaar wordt er binnen de stedenband Linden-groet-Linden een jongerenuitwisseling georganiseerd, om toerbeurt in één van de Lindens. Dit jaar dus in de gemeente Cuijk.

De jongeren gaan deelnemen aan een programma dat gericht is op educatie, leren, sport en spel en uiteraard ontspanning.

Centraal in het programma staat het onderwerp voedsel, vandaar het thema: “EUROPE IS FOOD FOR US !” De jongeren gaan onder meer samen gerechten bereiden in het Smaakcentrum te Linden, onder begeleiding van topkok Martien Bos. En ze gaan ook zelfgemaakte gerechten uit eigen land verkopen op de weekmarkt in Cuijk! Ook een bezoek aan De Efteling en een WhatsApp-tocht in ’s-Hertogenbosch staan op het programma.

Gedurende de dagen verblijven de jongeren centraal in gemeenschapshuis De Kloosterhof te Beers. De avondmaaltijden worden grotendeels genut in gastgezinnen.

De jongerenuitwisseling wordt financieel ondersteund door Erasmus+, een subsidieprogramma van de Europese Commissie voor onderwijs, jeugd en sport.

De jeugddagen worden bovendien gefaciliteerd door de gemeente Cuijk. Onderdeel van het programma is een ontvangst op het gemeentehuis. Elke deelnemer ontvangt dan uit handen van locoburgemeester Stoffels een Youth Pass, een Europese erkenning van niet-formeel leren.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma kunt u kijken op www.lindengroetlinden.nl

Daarnaast kunt u contact opnemen met:

  • mevrouw Mien van Hoek: tel. 0485 – 315017

  • Ton Keijzers: tel. 06- 10 66 24 39


Ter Informatie

Ter Attentie

Nu Ed Tigchelaar en Johan van den Boom de website van artikelen en info voorzien: stuur een Whatsapp bericht naar Johan: 06-14145574 of Ed: 06-23877506. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op over het publiceren van je evenementen aankondiging of andere zaken die je geplaatst wilt hebben op www.Grootlinden.nl

Login

Nu nog inschrijven voor het lage tarief

LAATSTE NIEUWS LAATSTE NIEUWS

Op 16 Maart is de aanleg begonnen.

Het is nu nog steeds mogelijk om tegen het lage tarief in te schrijven bij LVCnet voor supersnel internet en TV bij u in huis.

Spreek mij aan (als er u iets onduidelijk is). Ik ben er voor U.

Of kijk op de website van LVCNet.

Linden scoort heel hoog met inschrijvingen!

Maar we zitten nog niet op 100%

Dus....wat let u?

Han Maassen