Op 28 mei 2018 zijn de eerste woningen voorbereid op de komst van glasvezel. Naar deze huizen werd een zogenaamde tube gelegd waardoor de glasvezelkabel geschoven wordt.

Proefsleuven worden gegraven om de gasleiding te lokaliseren want die wil je niet raken tijdens een tuinboring.

Het voorbereiden van de woningen loopt samen met de reconstructie van de N602. De weg hoeft dan maar één keer open. De huizen die aan die weg liggen krijgen alvast een tube tot aan de voorgevel. Later wordt de glasvezelkabel daar ingevoerd en gaat vervolgens de woning in.

In Landhorst wordt ondertussen een begin gemaakt met de uitrol van de hoofdaanvoerkabel die vanuit Venhorst komt. Want in de gemeente Boekel heeft E-Fiber ook een glasvezelnet liggen wat gekoppeld wordt met het netwerk in het Land van Cuijk. Deze glasvezelkabel zal uiteindelijk in Boxmeer uitkomen waar één van de twee hoofdcentrales komt. De andere hoofdcentrale komt in Cuijk te staan. De huizen in de dorpen die aan de aanvoerkabel liggen, worden meteen voorzien van een aansluiting.

De planning van de andere dorpen is nog niet klaar. Daar wordt hard aan gewerkt en zodra die bekend is delen we die via onze website LVCnet en natuurlijk hier op onze eigen Lindense website. Hebt u nog geen glasvezel-abonnement afgesloten of hebt u vragen? Spreek mij aan (Han Maassen) of kijk HIER.

Foto links: Het paarse buisje steekt nu nog uit de grond. Maar als er straks glasvezel inzit, wordt het onder de grond weggewerkt en is het voor niemand meer zichtbaar.