Het tweede en afsluitende deel van de jaarvergadering van de Dorpsraad ging o.a. over onze verwachtingen en ideeën voor de toekomst. De toekomst van Linden maar ook over hoe we hier denken en hopen te kunnen blijven wonen. De redactie van www.grootlinden.nl ontving een uitnodiging voor een bijeenkomst die naadloos aansluit bij deze verwachtingen en ideeën.

Denk mee over Wonen, Zorg en Welzijn

voor senioren in jouw dorp of wijk.

Langer in je eigen vertrouwde, veilige en sociaal aantrekkelijke omgeving blijven wonen, ook als je straks meer zorg nodig hebt.

Als we dat willen, moeten we onze wensen inbrengen

en initiatief nemen.

Praat mee over je laatste stukje toekomst!


Beste inwoner van Beers/Linden,


Wist u dat er te weinig medewerkers zijn om straks voor u te zorgen als u zorg nodig heeft?

En wist u dat u het recht heeft om zelf zorg en wonen in te kopen? En dat u daarvoor aanspraak kunt maken op (uw) potjes met geld bij de zorgverzekeraar en de overheid?


Senioren nemen het initiatief

In een groot tempo voltrekken zich veranderingen op het terrein van de ouderenzorg. De roep om vernieuwing is groot, maar er verandert nog maar weinig. Dat kan anders vinden wij van de Stichting Welzijn Ouderen Cuijk (SWOC) en het Cluster KBO Cuijk (waarin de 6 KBO’s in de gemeente Cuijk participeren). We nemen zelf het heft in handen en betrekken andere partijen erbij, zoals de gemeente, de GGD, zorgaanbieders en de werkgroepen van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid Cuijk.


Zelf invloed hebben op zorg en wonen

Met elkaar zijn we als senioren goed bezig in Beers/Linden. Vele vrijwilligers organiseren op fantastische wijze mooie welzijnsactiviteiten voor de oudere inwoners.

Waarom zouden we dat ook niet doen op het gebied van zorg en wonen? Dan kunnen we onze eigen wensen inbrengen en veranderingen doorvoeren, zodat zorg en wonen in onze gemeente beter is afgestemd op de wensen van senioren.


Een tijdje terug werden enkelen van ons geïnspireerd door Henk Geene, een gepensioneerd zorgmanager. Hij vertelde over een initiatief in Wanroij. Daar werkt hij samen met Dorpsraad Wanroij, het Zorgcollectief en zorgaanbieder Pantein aan oplossingen waardoor ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, ook al hebben ze (zwaardere) zorg nodig. Er zijn in Brabant al zo’n 150 van dit soort initiatieven!

Ook wij willen kijken naar nieuwe mogelijkheden om wonen en zorg te combineren. Dat doen we graag samen met jou. Want het gaat over jouw laatste stukje toekomst.


Denk mee, doe mee en beslis mee!

Kom naar één van onze bijeenkomsten in november. Daar willen we van jou en alle andere (oudere) inwoners horen hoe jullie de nabije toekomst zien. We gaan je onderstaande vragen stellen over zorg en wonen:

- Welke knelpunten zie je in Beers/Linden?

- Welke wensen en ideeën heb je?

- Wat is er nodig om langer in Beers/Linden te kunnen blijven wonen?

- En wat kun je zelf doen of organiseren?

De thema’s die we behandelen zijn: thuis wonen, elders wonen, huishoudelijke hulp, thuiszorg, dagbesteding, verpleeghuiszorg, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Het wordt een zeer productieve middag waarin we met elkaar naar nieuwe oplossingen toe werken.


Voor wie

Iedere inwoner van Beers/Linden die mee wil denken over zijn of haar laatste levensfase is welkom: senioren die wel of geen zorg ontvangen, toekomstige senioren, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers.

Je hoeft geen lid te zijn van de KBO. Ook volwassenen die een ouder of ouders hebben die in een zorgafhankelijk situatie verkeren, zijn van harte welkom. Ook hun ervaringen worden op prijs gesteld.

 
Waar en wanneer

We organiseren meerdere bijeenkomsten. De inhoud is telkens hetzelfde. U kunt kiezen naar welke bijeenkomst u gaat. Dus kunt u niet naar de bijeenkomst van Beers/Linden, dan zien we u graag op een ander moment. Aanmelden is niet nodig.

Hebt u vragen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dorp/wijk

Datum

Tijd

Locatie

Adres

Vianen

1 november

14.00-16.30 uur

Dorpshuis ’t Akkertje

Akkerweg 1     Vianen
St. Agatha

8 november

14.00-16.30 uur

Dorpshuis  de Agaat

Liesmortel  46 St.Agatha
Haps

9 november

14.00-16.30 uur

Steunpunt Mariagaarde

Irenestraat 11  Haps
Cuijk Noord

en Katwijk

15 november

14.00-16.30 uur

Wijkwinkel

Kees Michielseplein

(de Valuwe)

Beers en

          Linden

22 november

14.00-16.30 uur

't Steunpunt

Burg.v.d.Braakplein 2

Beers

Cuijk centrum

23 november

14.00-16.30 uur

Ontmoetingscentrum

't Fort

Cantheelen 6 20  Cuijk
Graag tot ziens!
Ton Kwant

Voorzitter Projectgroep Wonen-Zorg-Welzijn voor senioren gemeente Cuijk
in opdracht van Stichting Welzijn Ouderen Cuijk (SWOC) en het Cluster KBO Cuijk.