Op zondag 30 april a.s. wordt om 12.00 uur de nieuwe expositie van Beeldentuin Cuijk geopend door de Cuijkse wethouder van Cultuur Rob Poel. Ieder jaar wordt de helft van het aantal beelden vervangen en ook nu is er weer een mooie selectie gemaakt uit ruim veertig inzendingen. Er is voor iedere smaak iets aanwezig: figuratief, abstract, klassiek en modern, een harmonieus geheel op een bijzonder sfeervolle locatie.

Dit jaar is een speciaal jaar, omdat de Beeldentuin twintig jaar bestaat. Sinds 1997 is de inrichting van de tuin steeds verfraaid en zijn er elk jaar veel professionele kunstwerken te zien. Rond 2010 is de Heemtuin erbij gekomen en deze ziet er dankzij enthousiaste vrijwilligers prachtig verzorgd uit. Het Pakhuis is in 2012 verbouwd tot een multifunctionele ruimte en dit weekend is daar een expositie van kunstwerken van Paul de Swaaf uit Nijmegen te zien. Dit jaar wordt begonnen met de aanleg van de Pastorietuin die er veelbelovend uit komt te zien.

U bent van harte welkom in de Beeldentuin op het voormalige Protestante Kerkhof in de Kerkstraat, vlak naast de H. Martinuskerk in centrum Cuijk. De entree is gratis en de muzikale omlijsting op 30 april wordt verzorgd door de Cuijkse zanger Henk van de Boom.