Van 1 tot en met 10 oktober 2017 staat Cuijk in het teken van Duurzaamheid.

De 10 daagse start met een duurzaamheidsmarkt op zondag 1 oktober en eindigt op 10 oktober met een Energiecafé

 

Duurzaamheidsmarkt zondag 1 oktober van 12.00 tot 17.00 Louis Janssenplein Cuijk

Zondagmiddag 1 oktober 2017 organiseert de gemeente Cuijk in samenwerking met het centrummanagement de tweede editie van de duurzaamheidsmarkt. Op het Louis Jansenplein, tegenover het gemeentehuis staan tal van bedrijven en organisaties om bezoekers te informeren en inspireren op het gebied van duurzaamheid. Bovendien is het koopzondag in centrum van Cuijk.

  

Energiecafé dinsdag 10 oktober vanaf 19.30 Schouwburg Cuijk

Tijdens het Energiecafé komen ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in de gemeente Cuijk aan de orde. Twee sprekers, die door Al Gore zijn opgeleid in de Verenigde Staten, trappen de avond af met een inspirerende lezing. Aan de hand van de drie vragen en met uniek beeldmateriaal worden het publiek meegenomen in de effecten van klimaatverandering, de noodzaak om in actie te komen en vooral de legio aan mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Het is voor veel mensen een eyeopener en tegelijk de manier om in beweging te komen.

Na de pauze wordt ingezoomd op de energiebehoefte van de gehele gemeente Cuijk en daarmee de opgave die er ligt om in 2045 energieneutraal te zijn. Verschillende initiatiefnemers gaan in gesprek over mogelijke en gerealiseerde projecten in de gemeente Cuijk onder leiding van een gespreksleider en met het publiek. Verschillende soorten hernieuwbare energie zullen besproken worden, zoals kleinschalige en grootschalige zonne-energieprojecten en kansen voor windenergie.

Het belooft een interactieve en inspirerende avond te worden.

 

Duurzame 10 daagse

Overigens vinden in de Duurzame 10 daagse allerlei activiteiten plaats georganiseerd door de gemeente en ook door derden zoals: Groene Voetstappen, Meatless Monday (kantine), Wandeling door Cuijk en rondleidingen door bijvoorbeeld een voedselbos. Voor meer informatie www.cuijk.nl/duurzaam-cuijk of www.facebook.com/duurzaamcuijk.

 

 


Lindense Agenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
6
Datum : maandag 6 augustus 2018
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
Datum : zondag 26 augustus 2018
27
28
29
30
31

Login

Nu nog inschrijven voor het lage tarief

LAATSTE NIEUWS LAATSTE NIEUWS

Op 16 Maart is de aanleg begonnen.

Het is nu nog steeds mogelijk om tegen het lage tarief in te schrijven bij LVCnet voor supersnel internet en TV bij u in huis.

Spreek mij aan (als er u iets onduidelijk is). Ik ben er voor U.

Of kijk op de website van LVCNet.

Linden scoort heel hoog met inschrijvingen!

Maar we zitten nog niet op 100%

Dus....wat let u?

Han Maassen

Vervoer

Vervoer

Het zal niet iedereen bekend zijn dat de Stichting Vrijwillige Hulpdienst in Cuijk vervoer aanbiedt.

Moet u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis in Nijmegen of in Beugen en is er niemand beschikbaar om u te rijden? De Hulpdienst is er voor u!

Maak een afspraak. Liefst een paar dagen van te voren.

Bel naar: 0485 - 33 69 39.

Op werkdagen tussen 09.30 uur en 11.30 uur.

U betaalt een kleine schappelijke bijdrage aan de vrijwilliger, uw chauffeur.