Kom naar films die iets te zeggen hebben in “ ‘t FORT”, te CUIJK.

Na afloop een korte nabespreking

Sociom|ZIN (voorheen “OLC”) biedt u dit najaar weer drie mooie films aan, waarvoor we u hierbij uitnodigen.

De data en de films:

Dinsdag 26 september 2017: “Room”

Dinsdag 24 oktober 2017: “Karakter”

Dinsdag 21 november 2017: “Barbara”

Aanvang steeds om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.

Plaats: Ontmoetingscentrum “ ‘t FORT”

Cantheelen 6-20, 5431 MC CUIJK

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van de voorstelling.

Prijzen: per film: € 7,00, inclusief kop koffie of thee

passe-partout: € 20,00

Dinsdag 26 september 2017:

Room,          van Lenny Abrahamson (Ierland/Canada, 201) 118 min.

Voor een vijfjarige jongetje is een groezelig tuinhuisje de hele wereld die hij kent. Daarin woont hij met zijn moeder, buiten is hij nog nooit geweest. Langzaam wordt onthuld waarom hij nog nooit een stap buiten die vier wanden heeft gezet. Om de tijd door te komen, behelpen moeder en zoon zich met wat ze tot hun beschikking hebben. Het joch heeft een hechte band met alle dingen in de kamer, hij begroet ze regelmatig. Eigenlijk leeft hij in volmaakte harmonie met zijn moeder en de omge-ving, zich niet bewust van de verschrikkelijke toedracht die hen daar heeft ge-bracht. Eenmaal in de buitenwereld verlangt de jongen terug naar de benauwde maar vertrouwde ruimte, waar alles overzichtelijk was

Dinsdag 24 oktober 2017:

Karakter,        van Mike van Diem (Nederland, 1997), 120 min.

Rotterdam, de jaren dertig van de vorige eeuw. En het oer conflict tussen vader en zoon, dat zich afspeelt daar waar de sociale onrust broeit en in een pakhuis aan de haven en in een sjiek advocatenkantoor. Dreverhaven is een gevreesde en machtige deurwaarder. Wanneer Joba, zijn huishoudster, een kind van hem verwacht, wei-gert ze met hem te trouwen en verlaat ze zijn huis. Zij voedt hun zoon Katadreuffe alleen op, terwijl ze weigert iets van Dreverhaven aan te nemen. Hij ziet dit als een extreme belediging en dwarsboomt haar vervolgens waar hij kan. En later boven-dien hun zoon: Katadreuffe. Maar die weet zich, ondanks de tegenwerking van zijn vader, met een ijzeren discipline op te werken tot advocaat.

Van Diem: “Bordewijk heeft dit verhaal in zijn eerdere novelle een veel heftiger einde gegeven dan in zijn latere roman. Maar alles in het verhaal stuurt aan op een fatale afloop: ik voelde me absoluut niet bezwaard om die toe te voegen. "

Dinsdag 21 november 2017:

Barbara, van Christian Petzold (Duitsland, 2011), 105 min.

De jonge arts Barbara wil, zomer 1980, Oost-Duitsland verlaten en heeft een uit-reisvisum aangevraagd. Dit verzoek wordt door de overheid echter niet gehono-reerd en ze wordt zelfs naar de provincie verbannen. Babara moet Berlijn verlaten om in een klein plattelandsziekenhuis te gaan werken. Zij hoopt dat haar geliefde Jörg, die uit West-Duitsland afkomstig is, hun ontsnapping voorbereidt. Alleen voor haar patiënten in de kinderchirurgie heeft ze daar nog enige genegenheid. Haar baas André waardeert haar werk, maar besteedt wel erg veel aandacht aan haar. Behoort hij tot de Stasi? Of is hij verliefd op haar? Barbara weet het niet en de ge-plande vlucht lijkt steeds dichterbij te komen…


Lindense Agenda

zo ma di wo do vr za
4
5
6
7
9
11
12
13
14
16
18
19
21
23
24
Datum : dinsdag 24 juli 2018
25
26
27
28
30

Login

Nu nog inschrijven voor het lage tarief

LAATSTE NIEUWS LAATSTE NIEUWS

Op 16 Maart is de aanleg begonnen.

Het is nu nog steeds mogelijk om tegen het lage tarief in te schrijven bij LVCnet voor supersnel internet en TV bij u in huis.

Spreek mij aan (als er u iets onduidelijk is). Ik ben er voor U.

Of kijk op de website van LVCNet.

Linden scoort heel hoog met inschrijvingen!

Maar we zitten nog niet op 100%

Dus....wat let u?

Han Maassen

Vervoer

Vervoer

Het zal niet iedereen bekend zijn dat de Stichting Vrijwillige Hulpdienst in Cuijk vervoer aanbiedt.

Moet u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis in Nijmegen of in Beugen en is er niemand beschikbaar om u te rijden? De Hulpdienst is er voor u!

Maak een afspraak. Liefst een paar dagen van te voren.

Bel naar: 0485 - 33 69 39.

Op werkdagen tussen 09.30 uur en 11.30 uur.

U betaalt een kleine schappelijke bijdrage aan de vrijwilliger, uw chauffeur.